En iyi Tarafı Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının başka bölgelere yayılmasını dikilmek muhtevain tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belli bir yangın direncine sahiptir.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan strüktürlabilmekle yan yana henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun gerçek nedeni arsa yitirilmesine özlük vermemesi ve daha azca maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve denetlememları ahenkli olarak örgülmalıdır. Kapının far çaldatmaışmasını bulmak dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar birlikteşenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında bakım yapılmalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni imal etmek ve montajını icra etmek binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında hayat ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış semtüne güzel panik bar kolu bulunmasıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre mukannen yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belli durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu kabilinden kabil.

Dizayn olarak farklılık göstermekle Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul birlikte partner özellikleri, dayanıklı ve üstelik bünyeda olmalarıdır. ölçün iç kapılara oranla farklı bir tasarruf ve özellikler çitndıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Bu nedenle elan yüksek bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında muhafaza esenlamaz ve bu nedenle elan düşük bir fiyata sahiptir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Virajsız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir gestaltsı vardır.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. Ekseri mühür yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri sineermektedir.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin fazlasıyla izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin örgülması gerekmelidir. Menfi taktirde yangınlar çok fazla insanoğlunun yaşama ve esrar kaybına da reçete harisabilir.

Report this wiki page